poradnikfirmowy logo

RANKING systemów POS dla gastronomii w 2022 roku

Indywidualne oczekiwania są kluczowe w kwestii wyboru oprogramowania dla gastronomii. System POS dla restauracji powinien obejmować wszystkie te funkcje, na których CI zależy. Musi być prosta w obsłudze, a jednocześnie czytelna i przejrzysta dla pracowników.

01

miejsce

Dotykacka

cena: 62,30 zł/mc

Przy zakupie licencji 3-letniej

Zalety korzystania z Dotykacka

Mobilny Sprzedawca (Mobilny Kelner), Rejestracja czasu pracy, Integracja z Uber Eats oraz Bolt Food, Integracja z Order Incoming oraz Papu.io (poprzez API)

02

miejsce

iPOS

cena: 49 zł/mc

Zalety korzystania z iPOS

receptury, obsługa systemu przywoławczego, obsługa dostaw, współdzielenie rachunku pomiędzy kasoterminalami, numeracja zamówień

03

miejsce

GOPOS

cena: 59 zł/mc

Przy zakupie licencji rocznej

Zalety korzystania z GOPOS

Bezpłatne aktualizacje, Sprzedaż offline, Dostęp do bazy w chmurze (przez WWW), Sprzedaż mobilna, Rejestracja czasu pracy, Sprzedaż Windows lub Android

04

miejsce

GASTRO POS

cena: 2078 zł/mc

Opłata jednorazowa

Zalety korzystania z GASTRO POS

Możliwość definiowania ilości danego artykułu jaką można sprzedać, Logowanie pinem, kartą, Łatwa modyfikacja potraw, Definiowanie dowolnych rabatów, Obsługa promocji

05

miejsce

IzzyRest

cena: 1190 zł/mc

Opłata jednorazowa

Zalety korzystania z IzzyRest

moduł rezerwacji stolików, moduł dostaw na telefon, współpraca z urządzeniami mobilnymi, dostępny moduł analiz OLAP, obsługa sieci lokali w oparciu o centralną bazę

06

miejsce

POSBistro

cena: 159 zł/mc

Przy zakupie licencji rocznej

Zalety korzystania z POSBistro

Darmowe aktualizacje systemu, Systemy do zamówień online, Aplikacja na telefon właściciela do kontroli sprzedaży, POSowner, Dostęp do wszystkich modułów i funkcji systemu

07

miejsce

Soga

cena: 1590 zł/mc

Opłata jednorazowa

Zalety korzystania z Soga

obsługa wielu rachunków jednocześnie, automatyczna archiwizacja danych, rabaty do poszczególnych pozycji, możliwość ustalania priorytetów

Najważniejsze cechy, na które musisz zwrócić uwagę podczas wyboru systemu POS

Poniżej znajdziesz 4 cech, które musisz wziąć pod uwagę gdy wybierasz system Point of Sale. Są to ważne rzeczy z punktu widzenia właściciela.

Funkcje systemu POS- zastanawiając się jaki system POS wybrać, weźmy pod uwagę funkcje, które oferuje system. Sprawdź, czy możliwości jakie daje system są dopasowane do Twojego biznesu. PAMIĘTAJ, że działa to też w drugą stronę. Nie warto przesadzić i kupić czegoś, z czego nie będziesz korzystał.

Opcje rozbudowy i integracji- Kupując system POS do restauracji dowiedz się, jakie posiada opcje rozbudowy i z czym można go zintegrować. Jakie programy lojalnościowe posiada w swojej ofercie i czy współpracuje z firmami zewnętrznymi typu BOLT. Są to kwestie ważne z punktu widzenia marketingu i sprzedaży.

Dostępność systemu POS- Jeśli zastanawiasz się jaki system POS wybrać, to na pewno nie taki, który będzie niedostępny zdalnie. Nowoczesny system Point of Sale dla gastronomii powinien być dostępy całą dobę, online i przez każde urządzenie – smartfon, tablet, komputer. Nie wszystkie programy POS działają na systemie android!

Cena za system- Przy zakupie systemu POS należy patrzeć na stosunek jakości do ceny. Sama cena jak sam wiesz niewiele mówi. Dopiero gdy połączy się ją z oferowanymi usługami, dodatkami, integracjami mamy całokształt. Ważne w tym kontekście są również takie sprawy jak szkolenie pracowników z obsługi nowego systemu, czy też konieczność zakupu dodatkowych urządzeń, koszty integracji i utrzymania, a w ostateczności samego support'u.

 2022 © Copyright poradnikfirmowy.pl.   Wszelkie prawa zastrzeżone.